Pannkakor är en väldigt älskad maträtt av många människor runt om i världen. Anledningen till detta finns det flera av…
För det första är pannkakor enkel att göra och kan göras med enkel ingredienser som redan finns i de flesta kök. De kan varieras i oändlighet med olika smaker och fyllningar. För det andra är pannkakor en väldigt mångsidig maträtt. De kan ätas både till frukost, lunch eller middag. Pannkakor kan ätas med söta eller salta tillbehör, och kan anpassas till olika smakpreferenser.
LÄS OCKSÅ: Så kokar du perfekta ägg
Fortsättningsvis är pannkakor vanligtvis associerade med barndom och minnen av att äta pannkakor med familj och vänner. Pannkakor är ofta förknippade med kärlek och värme, och kan skapa en känsla av tröst och trygghet.

Recept för att göra perfekta pannkakor
Ingredienser:
- 2 koppar vetemjöl
- 4 teskedar bakpulver
- 2 msk socker
- 1 tesked salt
- 2 ägg
- 1 3/4 kopp mjölk
- 2 msk smör, smält
Beredning:
- Sätt ugnen på 200 grader C.
- I en stor skål, bland vetemjöl, bakpulver, socker och salt.
- I en annan skål, vispa äggen och tillsätt mjölken och smält smör.
- Tillsätt den våta ingredienserna till den torra ingredienserna och rör tills det är nästan jämnt. Det är ok om det finns några små klumpar kvar.
- Hetta upp en stekpanna eller griddle på medelhög värme. Smörj pannan med lite smör eller olja.
- Häll 1/4 kopp av smeten på pannan och grädda tills bubblor bildas på ytan och kanterna är gyllene. Vänd pannkakan och grädda den andra sidan tills den är gyllenbrun.
- Upprepa med resten av smeten. Servera varma med sylt eller grädde eller vad du önskar.
Leave a Reply